Categorieën
Klantcases

Klantcase Kubo Group

De klant en de opdracht

Kubo is één van de grootste kassenbouwers in de wereld. Het is multidisciplinaire organisatie die zowel contracting, engineering, fabricage, bouw en service biedt aan haar klanten. KUBO wil voor de gehele groep haar ICT landschap, waaronder het ERP systeem, optimaliseren en toekomst ( groei ) bestendig inrichten. Hierbij moet gelet worden op goed automatiseren en systemen goed gebruiken om effectieve en efficiënte business mogelijk te maken. Dit allemaal op basis van de hieronder beschreven visie.

KUBO transformeert zich de komende jaren naar een meer klant gedreven organisatie. Hiervoor is meer informatie nodig en door technologische ontwikkelingen komt ook meer informatie beschikbaar. Deze technologie push, zorgt ervoor dat informatie vastleggen in de computersystemen steeds belangrijker wordt. Informatie over bijvoorbeeld de doorlooptijden in een project, specifieke klanteisen, capaciteitsplanning, status van productie of KPI’s. Op dit moment is het huidige ERP niet geschikt voor de volgende stap en moeten andere oplossingen worden onderzocht, gesourced en geïmplementeerd. Het implementeren van een nieuw ERP pakket binnen KUBO is een complex vraagstuk. Enerzijds zal de gecontracteerde leverancier(s) nieuw zijn anderzijds is het product (software) nieuw én het raakt uiteindelijk met het gebruik iedereen binnen de organisatie.

Het Project en de deliverables

Voor de uitwerking hiervan is een project opgestart onder de noemer; ICT 2.0.

Om een concreet beeld te vormen van wat deze visie betekent voor de verschillende organisatiedomeinen zijn er interviews gehouden met vertegenwoordigers uit de organisatie. Hieruit voortvloeiend zijn zoveel mogelijk praktische, realistische ambities (eisen / behoeften) geïnventariseerd per domein op operationeel / tactisch niveau. Deze zijn uitgewerkt in een advies, een daarop aansluitende ICT Roadmap voor de komende 5 jaar en een kostenbaten analyse.

Vervolgens zijn er verschillende IT leveranciers benaderd welke invulling zouden kunnen geven aan de eisen en wensen van de organisatie en zijn er binnen de organisatie stappen gezet om de juiste mensen en middelen voor de uitvoering van het project bij elkaar te krijgen.